Negen doden, onder wie zes kinderen, bij woningbrand in de VS

door
Belga
Leestijd 2 min.

De veiligheidsmaatregelen in hun eigen huis zijn voor een groot gezin in de Amerikaanse staat Tennessee een dodelijke val geworden. Negen van de tien familieleden kwamen bij een nachtelijke woningbrand om het leven, omdat ze de veiligheidsdeur en de getraliede ramen van hun huis in Memphis niet tijdig open kregen. Dat deelden de autoriteiten volgens de Amerikaanse media gisteren mee. Onder de slachtoffers bevinden zich zes kinderen tussen de 3 en 16 jaar, meldden de lokale nieuwszender WMC en het nieuwsportaal The Tennessean. Een jongen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Volgens WMC was de brandweer binnen enkele minuten ter plekke en kon de vuurhaard snel geblust worden. Maar tegen dan hadden de meeste bewoners van het huis al zo veel rook ingeademd, dat ze niet meer te redden waren.

Volgens de eerste vaststellingen lag een defecte voedingskabel van de airco in de zitkamer aan de basis van de brand. De rookmelder werd door de brand zo zwaar beschadigd dat niet meer kan worden achterhaald of die al dan niet een alarmsignaal had gegeven. Volgens de brandweer ging het om een brandongeval met het hoogst aantal slachtoffers in Memphis in bijna honderd jaar.

The Tennessean liet een buurvrouw aan het woord komen, die het drama van dichtbij had gevolgd. "Ik heb brandweerlieden nog nooit zien huilen, maar ze jankten als baby's toen ze de kinderen naar buiten droegen", aldus Shondra Hampton. "We wonen hier allen 40 jaar en zijn er kapot van".

Bron: Belga