“Het cdH moet zichzelf in vraag stellen”

Het cdH moet zichzelf in vraag stellen

De vrije val die het cdH in de peilingen maakt, moet de partij ertoe aanzetten “zichzelf in vraag te stellen”. “Dat kan door een collectieve reflectie te organiseren waarbij ook de sympathisanten betrokken worden.” Dat zegt cdH-Kamerfractieleider Catherine Fonck in La Libre. “We moeten het confronterende debat durven aangaan en we moeten durven onszelf in vraag stellen. Benoît Lutgen is partijvoorzitter. Ik denk dat er een hele reeks strategische vragen is die we samen moeten stellen, bijvoorbeeld over de communicatie of het contact met de burger”, aldus Fonck.

Terwijl andere partijleden, zoals de Brusselse volksvertegenwoordiger Hamza Fassi-Fihri en Waals viceminister-president Maxime Prévot, de slechte resultaten in de peilingen leken te relativeren, (de partij zakt in de laatste peiling naar 10,5 procent in Wallonië en 6,5 procent in Brussel, red.), zijn de cijfers volgens Fonck niet onschuldig.

“Ik denk dat we een collectieve reflectie moeten uitvoeren waarbij de cdH-sympathisanten betrokken worden.” Volgens haar mogen de resultaten van de peilingen ook niet zomaar genegeerd worden.

bron: Belga