Clinton wellicht vrijdag terug op campagne

Clinton wellicht vrijdag terug op campagne

De Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton zal wellicht vrijdag terug op verkiezingscampagne trekken, die ze noodgedwongen een weekje moest onderbreken vanwege een longontsteking. Dat meldden Amerikaanse media.
De vroegere minister van Buitenlandse Zaken zal vrijdagmorgen het symposium van de Black Women’s Agenda in Washington bijwonen, aldus de zender MSNBC, die haar campagneteam aanhaalt. Het nieuws over haar longontsteking werd door haar campagneleiding pas bekendgemaakt nadat ze zondag tijdens een plechtigheid rond 9/11/2001 onwel was geworden. Op videobeelden stapt ze onvast en ondersteund in een wagen.

Ze vertelde maandag aan CNN dat haar arts vrijdag een longontsteking had vastgesteld en ze enkele dagen rust moest nemen. Ze negeerde het advies omdat ze dacht dat het geen probleem zou vormen. “Als je een drukbezet, actief iemand bent, ga je vooruit” zei Clinton over het waarom ze toch aan de plechtigheid in New York City deelnam.
Clinton kreeg kritiek omdat ze haar diagnose niet eerder had bekendgemaakt en omdat dit een weinig transparante houding was.
De Amerikaanse president Barack Obama zou volgende dinsdag zijn opwachting maken tijdens haar campagne in Philadelphia, Pennsylvania.

bron: Belga