Goudvis gered dankzij relatief dure operatie

De band tussen mens en dier kan soms bijzonder diep zijn, zelfs wanneer het beestje in kwestie een eenvoudige goudvis is. Dat heeft Emma Marsh bewezen door een serieuze som geld op te hoesten om Conquer te redden. 

Volgens The Courier Mail kwam haar geliefde huisdier in de problemen toen het probeerde een steentje in te slikken. “Hij weegt dertien gram en is slechts vijf centimeter lang. Het steentje was acht à negen millimeter en zat dwars in zijn mond, waardoor hij het niet kon uitspuwen. Als we niet ingrepen, zou de vis verhongerd zijn”, getuigt dierenarts Emma McMillan.

Toen baasje Emma zag dat Conquer zich in de nesten gewerkt had, snelde ze meteen naar het dierenziekenhuis. “Ik behandel vissen even goed als ander huisdieren”, aldus Marsh aan The Courier Mail. Het baasje voegde de daad bij het woord en liet de dierenarts meteen ingrijpen.

McMillan liet de goudvis inslapen door enkele druppels verdovingsmiddel in het water te doen. Vervolgens werd de mond van de vis uit het water geheven en opengehouden met een kleine tang, zodat de dierenarts het steentje kon verwijderen. De operatie was een succes en Conquer voelt zich opnieuw als een visje in het water.

Aan de spoedprocedure, het verdovingsmiddel en het verblijf in het ziekenhuis hangt wel een stevig prijskaartje. Marsh kreeg nadien een rekening van maar liefst 500 Australische dollar (335 euro) gepresenteerd. Hopelijk heeft Conquer het nu afgeleerd om steentjes te eten.

Here the pebble is almost entirely removed from his mouth. Big pebble for a little goldfish to try to eat!

Posted by Brisbane Bird and Exotics Veterinary Services on Wednesday, 7 September 2016

Foto Facebook / Brisbane Bird and Exotics Veterinary Services