Sluiting Caterpillar Gosselies – “Site competitief, maar directie wil toch minder productie”

Sluiting Caterpillar Gosselies - "Site competitief

De directie van Caterpillar wil enerzijds het productiepark wereldwijd met 10 procent inkrimpen, maar bevestigde anderzijds dat de met sluiting bedreigde fabriek in Gosselies competitief is. Dat hebben de vakbonden maandag gezegd na afloop van de eerste vergadering in het kader van de informatie- en consultatiefase over de sluiting van de fabriek. Volgens Cathy Verhaeghe, hoofdafgevaardigde voor de socialistische bediendebond SETCa, wil de directie de productieoppervlakte wereldwijd met 10 procent terugdringen. In vergelijking met andere fabrieken, kan de productie in Gosselies verhuisd worden, zo gaf de directie volgens Verhaeghe aan. Choquerend, vindt ze, dat de directie ook bevestigde dat Gosselies competitief is.

De bonden kregen voorts de bevestiging dat de topman van de fabriek, Thierry Hansen, en zijn HR-directrice namens het bedrijf zullen onderhandelen tijdens de verschillende fases voorzien in de wet-Renault over collectieve ontslagen.

Tot slot gaven de personeelsvertegenwoordigers te kennen dat ze ook de directie van de Amerikaanse groep of hun rechtstreekse vertegenwoordigers willen ontmoeten. Dat zou kunnen plaatsvinden op een vergadering die reeds gepland is op 22 september, klinkt het. “Dit is belangrijk omdat we in dit stadium aan vakbondszijde de indruk hebben dat de de lokale directie een sluiting wil uitleggen die ze zelf niet begrijpt”, aldus Elmo Clemente, afgevaardigde van de christelijke CSC.

bron: Belga