Paralympische Spelen - Laurens Devos pakt goud: "Onwezenlijk gevoel"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Dit is een onwezenlijk gevoel", zo verklaarde tafeltennisser Laurens Devos, die zondag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro de gouden medaille behaalde. "Ik ben supertevreden", aldus Devos na de finale, die hij met 3-0 won van de Nederlander Gerben Last. "De wedstrijd ging vrij vlot, het vorige duel met Last had ik nog verloren. Mentaal was ik sterk. Dit is een onwezenlijk gevoel, een gevoel dat ik nooit eerder had."

De 16-jarige Devos werd intens aangemoedigd door de Belgische supporters, onder wie Vlaams minister van Sport Philippe Muyters. "Het is voor het eerst dat er zo veel en zo luid voor mij gesupporterd werd. Het was fantastisch om de medaille van de minister te krijgen. Ik kreeg bovendien nog een knuffel van hem."

"Tijdens het hele olympische toernooi heb ik geen enkele set moeten prijsgeven. Niemand heeft zelfs 10 punten tegen me behaald in één set. Al mijn tegenstanders waren groter en ouder, dat maakt mij niet uit. Ik ga nu hard blijven trainen, richting Tokio 2020", besloot Devos.

bron: Belga