Paralympische Spelen - Florian Van Acker: "Gouden medaille is een droom"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Dit is een droom", zo zei tafeltennisser Florian Van Acker, nadat hij maandag de gouden medaille had behaald in klasse 11 op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Het is de eerste Belgische paralympische medaille ooit voor een atleet met een verstandelijke handicap. Van Acker, 's werelds nummer één, versloeg in de finale de Australiër Samuel von Einem, het nummer zes van de wereld, met 3-2. "Eigenlijk heb ik slecht gespeeld, en dat kwam door de stress. Ik was kwaad op mezelf", verklaarde de West-Vlaming, die de tweede en de derde set aan de Australiër moest laten. "Daarna heb ik voor mijn leven gespeeld en veel risico genomen. Ik maakte meer gebruik van effect en snelheid. Nog nooit had ik verloren tegen Von Einem. Ik wou dit ook nu niet laten gebeuren. Ik moest de baas zijn, en niemand anders."

Het is al de derde medaille voor België op de Paralympische Spelen. Eerder veroverde tafeltennisser Laurens Devos (klasse 9) goud en pakte Marieke Vervoort zilver op de 400 meter (T52).

"Vandaag heb ik met Laurens opgewarmd voor de finale. Hij heeft bijna nooit stress, dat had ik wel. Maar nu gaan we een dik feest vieren. Dat regelen mijn ouders wel. Ik wil iedereen bedanken die me geholpen heeft. Een dikke poef!", zo besloot Van Acker.

bron: Belga