FIFA geeft Platini toestemming om naar Athene te reizen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Fransman Michel Platini toestemming gegeven om aanwezig te zijn op het twaalfde buitengewoon UEFA-congres van woensdag in de Griekse hoofdstad Athene. Dat maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA vandaag bekend. Platini zal er de vertegenwoordigers van de nationale sportbonden toespreken. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe is de geschorste Platini er op uitnodiging van de UEFA.

In Athene wordt woensdag zijn opvolger gekozen. Na het forfait van de Spanjaard Angel Maria Villar, zijn er nog maar twee kandidaten om Platini op te volgen: de Nederlander Michael van Praag en zijn Sloveense collega Alesander Ceferin.

Michel Platini diende zijn ontslag als UEFA-voorzitter in op 9 mei, nadat het Internationaal Sporttribunaal (TAS) zijn schorsing in elke aan voetbal gerelateerde functie had ingekort, van zes jaar naar vier jaar. Platini liet deze zomer al weten dat ontslag graag in Athene te willen aanbieden aan de 55 federaties van de UEFA. Platini werd gestraft voor een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro die hij in 2011 ontving van toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die eveneens werd geschorst.

bron: Belga