“Mechelen is het beste dat me kon overkomen”

Mechelen's head coach Yannick Ferrera poses in the stadium in marge of a press conference of Belgian first division soccer team KV Mechelen, in Mechelen, Monday 12 September 2016, to present their new head coach. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Minder dan een week na zijn ontslag bij Standard heeft Yannick Ferrera met KV Mechelen al een nieuwe club gevonden. «Ik ben heel blij dat ik zo snel opnieuw aan de slag kan.»

Welgeteld zes dagen zal het geduurd hebben voor Ferrera ergens onderdak vond na zijn ontslag op Sclessin, waar hij al sinds het seizoensbegin in onmin leefde met het bestuur. Niet toevallig is het KV Mechelen dat hem aan boord neemt. De club zat na het vertrek van Aleksandar Jankovic naar Luik ineens zelf zonder trainer, en dus was Ferrera geen onlogische piste.

Eerste keuze

«Hij was onze eerste keuze», spreekt voorzitter Johan Timmermans klare taal. «Hij is een topcoach en heeft bij zijn vorige clubs bewezen dat hij als jonge Belgische trainer heel wat dynamiek in zich heeft en daarom past hij goed bij onze club. We hadden er alle vertrouwen in dat wij tot een akkoord met hem zouden komen.»

Dat laatste bleek een juiste inschatting. Ferrera was ook gecharmeerd door de interesse van Malinwa, waar hij als jeugdspeler zelf nog even aan de slag was. «Het is een stabiele club, iedereen wilde me hier en ik wilde hier ook zijn», zegt de 35-jarige Brusselaar, die een contract tekende tot de zomer van 2018. «De huidige ploeg heeft een goede basis, werkt volgens een bepaald systeem en heeft goede automatismen. Ik wil op die basis verder bouwen en enkel veranderen wat nodig is. Mijn ambitie is om beter te doen dan vorig seizoen.»

«veel geleerd bij standard»

Natrappen naar Standard, waar hij nooit een echte kans kreeg, wil Ferrera niet doen. «Het is waar dat de spanningen niet aangenaam waren, maar ik heb me steeds geconcentreerd op het voetbal en heb er veel uit geleerd. Dat ik na mijn ontslag nog veel contact heb gehad met de spelers, deed deugd. Ik heb er mooie emoties beleefd, maar vanaf nu concentreer ik me op KV Mechelen.»

Vrijdag maakt Ferrera al zijn debuut voor zijn nieuwe club. Mechelen staat dan voor een lastige verplaatsing naar Sporting Charleroi.