Martine Tanghe keert na 38 jaar terug naar de radio

Martine Tanghe keert voor het Radio 1-programma BEL10 na 38 jaar terug naar de radio. Het VRT-journaalanker zal vanop de Brusselse Kunstberg vanaf volgende week maandag samen met enkele andere BV’s polsen naar wat de luisteraars vandaag bezighoudt.

Het is de tweede keer dat het programma wordt uitgezonden en de kernvraag luidt: “Wat is jouw idee voor morgen?” Ook Linda De Win en Danira Boukhriss Terkessidis zullen samen met enkele vertrouwde radiostemmen de presentatie in handen nemen.

Tien dagen lang wordt er gediscussieerd en gefilosofeerd over ideeën van luisteraars over de toekomst. Dat moet tot een alternatieve regeringsverklaring leiden die aan Vlaams minister-president Bourgeois en premier Michel zal gegeven worden.

“Ik vind BEL10 een heel mooi project, omdat je luistert naar de luisteraars”, zegt Tanghe aan het VRT-journaal. “Wij als interviewers, journalisten en programmamakers draaien de rollen om en gaan ons focussen op wat de mensen bezighoudt en zij mogen concrete voorstellen doen.”

Foto Belga / E. Vidal