Intergalactic Lovers en Trixie Whitley herdenken Eerste Wereldoorlog

Intergalactic Lovers en Trixie Whitley hebben afgelopen weekend de Eerste Wereldoorlog herdacht met een exclusief concert op het festival Ten Vrede in Diskmuide. Beide optredens kaderden binnen GoneWest, het cultureel herdenkingsprogramma van de provincie West-Vlaanderen.

GoneWest stond dit jaar volledig in het teken van vrouwen. Daarom kregen Intergalactic Lovers en Trixie Whitley de vraag om de openingsdag van Ten Vrede voor hun rekening te nemen. Beide bands brachten een aangepaste set, speciaal voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Zo speelde Intergalactic Lovers ‘In the Army now’ van Status Quo en ‘Enola Gay’ van OMD. Dit bleek genoeg om het publiek los te weken van hun stoel.

Trixie Whitley bracht zelfs volledig nieuwe composities mee, waarmee ze de experimentele toer opging. Ze las ook teksten voor van verpleegsters die dienden in WOI en verwees met een kwinkslag naar het gedicht ‘In Flanders Fields’ van John McCrae. Whitley nam het publiek helemaal mee door zich in het slot van de set tussen de muziekliefhebbers te mengen.

Alle 1.000 tickets waren nog voor de aanvang de deur uit.

Foto Twitter / Provincie WVL