Cartoonisten krijgen de kans om in het huis van J.D. Salinger te werken

Cartoonisten die nood hebben aan een rustige omgeving om een nieuw meesterwerk te creëren, kunnen mogelijk terecht in de vroegere woonst van schrijver J.D. Salinger.  Een lokaal studiecentrum voor cartoons biedt een beurs aan één cartoonist om er een maand te werken.

Het Center for Cartoon Studies (CCS) in White River Junction biedt één cartoonist een beurs om een gedurende een maand in het huis van J.D. Salinger in Cornish te wonen en werken. De auteur van onder andere ‘Catcher in the Rye’ trok zich er terug in 1953 om afgezonderd te kunnen leven. Bovenop een maand in het huis, krijgt de gekozen striptekenaar ook 600 dollar.

In ruil daarvoor moet de cartoonist wel een lezing geven aan het Center for Cartoon Studies en lichte klusjes, zoals de oprit sneeuwvrij houden, kunnen verrichten. Een rijbewijs en een wagen die over moeilijk begaanbare wegen kan rijden zijn ook een must, aangezien het huis aan de andere kant van een lange zandweg ligt en het centrum twintig moeten rijden is van het huis.

Geïnteresseerde cartoonisten moeten voor 1 november hun sollicitatie voor de beurs insturen, inclusief voorbeelden van hun werk en het project waaraan ze willen werken.

De woonst is sinds deze zomer het bezit van Harry Bliss. Bliss is cartoonist die onder andere voor The New Yorker werkt en vroeger in het bestuur van CCS zat. Dankzij zijn medewerking is de beurs gerealiseerd.

AFP / M. Ngan