US Open – “Al mijn dromen komen dit jaar uit”

US Open - "Al mijn dromen komen dit jaar uit"

Als kind droomde Angelique Kerber van het winnen van grandslamtoernooien en van de eerste plaats op de wereldranglijst. “En vandaag is de dag”, zei de Duitse tennisster zaterdag in New York met tranen in haar ogen, na haar winst van de Tjechische Tsjechische Karolina Pliskova. “Hier in New York heb ik mijn tweede grandslamtitel gepakt en maandag ben ik de nummer één van de wereld. Al mijn dromen komen dit jaar uit.”
De 28-jarige Duitse won begin dit jaar bij de Australian Open haar eerste grandslamtitel. Op Wimbledon bereikte Kerber ook de finale, maar daarin moest ze het afleggen tegen Serena Williams. Maandag neemt de blondine de eerste plek op de wereldranglijst over van de Amerikaanse, die bij de US Open in de halve finale werd gestuit door Karolina Pliskova.
“Het begon voor mij allemaal hier in New York in 2011, toen ik de halve finale haalde. En nu sta ik hier met mijn tweede grandslamtrofee. Dit betekent zo veel voor me. Dit is het beste jaar uit mijn carrière”, stamelde Kerber. “Ik probeer van ieder moment te genieten, op en naast de baan.”

bron: Belga