Sinds aanslagen kregen ruim 200 bedrijven in Brusselse begeleiding van experts

door
Belga
Leestijd 1 min.

Meer dan 200 bedrijven hebben begeleiding gekregen van experts van buiten het Brussels Gewest in het kader van de maatregelen die de Brusselse regering genomen heeft om de economie te ondersteunen, die zware klappen kreeg na de aanslagen van Parijs en Brussel. Dat heeft ertoe geleid dat 600 bedreigde banen veilig gesteld werden, zei de Brusselse minister van Economie en Werk Didier Gosuin zondag. Gosuin gaf ook aan dat het Gewest aan meer dan 90 bedrijven meer dan 3,5 miljoen euro toegekend heeft onder de vorm van leningen en bankgaranties.

Algemener toonde de minister zich ook tevreden over de Brusselse strijd tegen de werkloosheid. Zo is de werkloosheidsgraad in twee jaar tijd gedaald van 21 procent naar 17,8 procent. Volgens Gosuin vonden in die periode 14.000 werkzoekenden, onder wie heel wat jongeren, een job. Het aantal opleidingen nam toe tot 1.300.

De Brusselse minister benadrukte dat het Brusselse Gewest maar goed is voor 11 procent van de bevolking van het land, maar tegelijk wel voor 18,3 procent van het bruto binnenlands product en dat 23 procent van de innoverende start-ups er gevestigd zijn.

bron: Belga