Paralympische Spelen – Laurens Devos stoot door naar finale, tweede Belgische medaille een feit

Paralympische Spelen - Laurens Devos stoot door naar finale

Laurens Devos heeft zich zondag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro verzekerd van een ticket voor de finale in het tafeltennis in de klasse 9 (hemiplegie of hersenverlamming). De pas 16-jarige Devos rekende in zijn halve finale vrij makkelijk af met de Spanjaard Juan Bautista Perez Gonzalez, het werd 3-0 (11-5, 11-8 en 11-4) na zestien minuten. In de finale, die later zondag (1u15 ’s nachts Belgische tijd) al gespeeld wordt, wacht de Nederlander Gerben Last of de Italiaan Mohamed Amine Kalem.

Laurens Devos, die nog geen enkele set verloor in Rio, is de jongere broer van Robin Devos, momenteel de op één na hoogst gerangschikte Belg (119e) op de wereldranking bij de valide tafeltennissers. De gouden of zilveren medaille van Laurens Devos wordt de tweede Belgische plak op deze Paralympics. Zaterdag veroverde Marieke Vervoort het zilver op de 400m rolstoelsprint.

Later op de dag speelt ook tafeltennisser Florian Van Acker zijn halve finale in Rio. Van Acker moet in klasse 11 (verstandelijke beperking) aan de bak tegen de Hongaar Peter Palos.

bron: Belga