Meer vertrouwen in Rutte dan in Wilders

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Nederlandse premier Mark Rutte wint fors aan vertrouwen bij de bevolking, zo blijkt uit de jongste peiling van Maurice De Hond, waarover zender NOS bericht. De Nederlandse kiezer heeft nu veel meer vertrouwen in Rutte dan in Geert Wilders. Zijn partij VVD zit de PVV van Wilders ook steeds meer op de hielen. In december vorig jaar stond de blonde populist nog voor op Rutte, maar nu ligt de Nederlandse premier ruimschoots aan de leiding.

Het verschil tussen de PVV en VVD bedraagt ook nog maar drie zetels, als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn. Uit de peiling van De Hond komt de PVV uit op 29 zetels, de VVD op 26. In de laatste weken is de partij van Geert Wilders zes zetels gedaald en de VVD twee gestegen. Negen maanden geleden was het verschil nog 21 zetels.

In maart volgend jaar vinden in Nederland parlementsverkiezingen plaats, en de eerste discussies daaromtrent leiden al tot duidelijke schommelingen. Ook de SP moet in de peiling twee zetels inleveren, tot 13. D66 stijgt één zetel tot 14.

Bron: Belga