Leffingeleuren tevreden over 40ste editie

Leffingeleuren blikt zondag al terug op een geslaagde 40ste editie. Dat zei organisator Lode Pauwels op de slotdag van het driedaagse festival in het West-Vlaamse polderdorp Leffinge. Vorig jaar gooide Leffingeleuren het roer helemaal om. Het festival werd opnieuw kleinschaliger en zocht weer de gezelligheid rond de kerktoren op, met gratis podia, DJ’s en foodtrucks.
“We hebben ook nog onze betalende podia. We verkochten ongeveer 3.000 tickets, wat in lijn ligt met vorig jaar, maar we schatten dat we ongeveer 14.000 bezoekers hadden. Het festival is laagdrempelig, en we merken dat de mensen van ver komen om hier te genieten van de sfeer.”
“We proberen hier iets anders te brengen, zowel qua muziek als qua concept”, aldus Pauwels. Dat vertaalt zich onder meer in een unieke samenwerking met Barco, dat een soort innovatieve “dom” neerpoot met onder meer beelden in 360 graden van optredens.
De organisatie is tevreden over haar lustrumeditie. “We gaan zeker verder op de ingeslagen weg. We wilden iets anders, en daar zijn we in geslaagd. De opkomst bewijst dat onze transformatie werkt”, besluit Pauwels.
Op de openingsdag kon onder meer Thurston Moore het publiek bekoren, zondagavond verschijnen nog onder meer Ertebrekers, Flying Horseman en Steak Number Eight op het podium.

bron: Belga