Jupiler Pro League - Standard pakt in eerste duel onder coach Jankovic zege tegen Genk

Standard heeft zondagavond in de slotwedstrijd van de zesde speeldag in de Jupiler Pro League de drie punten thuis gehouden tegen KRC Genk. Nieuwkomer Ishak Belfodil opende na elf minuten de score, in de toegevoegde tijd (90.+3) legde een van de andere Luikse nieuwkomers (Orlando Sa) de wedstrijd in een definitieve plooi. Na een leuke openingsfase - doelman Gillet hield Samatta al snel van de 0-1 - was het de thuisploeg die in de 11e minuut op voorsprong kwam in zijn eerste wedstrijd onder kersverse coach Aleksandar Jankovic. Het was nieuwkomer Ishak Belfodil die een voorzet van Dompé overhoeks tegen de Genkse netten kopte. Diezelfde Dompé lukte vijf minuten voor rust ei zo na de 2-0, maar zijn knappe krul spatte uiteen op de lat.

Na de pauze hielden de Rouches al bij al makkelijk stand. De bezoekers dreigden wel af en toe, maar scoren lukte niet voor de Limburgers. In de ultieme slotfase zorgde de pas ingevallen Orlando Sa voor de bevrijdende 2-0, hij tikte het leer van dichtbij tegen de touwen.

Eerder zondag hield AA Gent de drie punten thuis tegen Lokeren (3-0) en deed Anderlecht hetzelfde tegen Charleroi (3-2). In de stand leidt Zulte Waregem (13) voor Anderlecht (12), AA Gent (12) en KV Mechelen (11). Genk is zevende (10), Standard negende (9).