Hillary Clinton heeft longontsteking

Hillary Clinton heeft longontsteking

Hillary Clinton, de Amerikaanse presidentskandidate voor de Democraten, heeft een longontsteking, zegt haar dokter zondag. Eerder op de dag werd Clinton onwel tijdens een herdenkingsmoment voor de aanslagen van 9/11, exact 15 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse media zondag. Volgens haar dokter, Lisa Bardack, kwam de longontsteking vrijdag aan het licht. “Hillary Clinton had last van een hoest door allergieën. Vrijdag, toen ze opnieuw op controle kwam om die hoest op te volgen, werd bij haar een longontsteking vastgesteld”, zei Bardack, volgens Politco.
De presidentskandidate werd aangeraden om haar programma aan te passen en kreeg antibiotica voorgeschreven. Dat ze zondagmorgen onwel werd, had te maken met het warme weer. “Op het evenement deze morgen kreeg ze het veel te warm en raakte ze uitgedroogd. Ik heb haar net onderzocht en ze is opnieuw gehydrateerd en ze hersteld vlot.”
Clinton verliet zondagmorgen de herdenkingsplechtigheid voor de aanslagen van 11 september 2001 in New York. Maandag en dinsdag wordt ze in Californië verwacht.

bron: Belga