Fietsersbond houdt actie voor fietssnelweg Aalst-Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een honderdtal leden van de Fietsersbond heeft zondag een actie gehouden voor de realisatie van een fietssnelweg tussen Aalst en Brussel. Bij Tour & Taxis in Brussel maakten ze hun voorstellen over aan Tom Dehaene (CD&V), als bestendig afgevaardigde van de provincie Vlaams-Brabant bevoegd voor Mobiliteit. De actie bestond uit een fietstocht van 26 kilometer heen en dezelfde afstand terug tussen Aalst en Brussel. Het was een organisatie van de afdelingen Aalst, Affligem en Asse van de Fietsersbond. Het traject liep deels parallel met de route Aalst-Affligem-Asse-Brussel, die de actievoerders voor ogen hebben. Daar willen ze op korte termijn een zogenaamde AAAB-route gerealiseerd zien en op langere termijn een volwaardige AAAB-fietssnelweg.

Ten oosten en ten zuiden van Brussel werden al fietssnelwegen gerealiseerd: Leuven-Brussel en Halle-Brussel. De realisatie van een noordelijke fietssnelweg die Brussel via Vilvoorde met Mechelen verbindt, is aan de gang. Ten westen van Brussel werd begonnen met de aanleg van een fietssnelweg tot Asse (de AB-route), maar er zijn geen plannen om die door te trekken tot Aalst.

"Wij vinden dat die route moet uitgebreid worden tot het AAAB-traject", zegt Rob Noort van Fietsersbond Asse. "Tussen het station van Asse en de Affligemdreef is er geen enkele fietsvriendelijke verbinding. De afstand is vergelijkbaar met die van de gerealiseerde en geplande fietssnelwegen tussen Brussel en Leuven, Mechelen en Halle."

Tom Dehaene stelde dat de fondsen van de huidige legislatuur al verdeeld zijn.

bron: Belga