Brico Cross Geraardsbergen - Wout van Aert wint in Geraardsbergen opener van het veldritseizoen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) heeft zondag op en rond de mythische Muur van Geraardsbergen de eerste veldrit van het seizoen gewonnen. De 21-jarige Van Aert haalde het licht afgescheiden van Michael Vanthourenhout. Klaas Vantornout werd derde.

Het was Quinten Hermans die het hele pak op sleeptouw nam en als eerste het veld indook. Michael Vanthourenhout nam al snel over en trok op zijn beurt alles op een lint. Laurens Sweeck nam de koppositie in de tweede ronde over en versnelde. Michael Vanthourenhout reed naar zijn wiel en ook Tom Meeusen repte zich naar voor. Wanneer de drie beetje per beetje wegreden van de rest dichtte Wout van Aert in zijn eentje de kloof.

Bij het ingaan van de derde ronde kregen we opnieuw een kopgroep van maar liefst elf renners. Michael Vanthourenhout trok bij de beklimming van de Muur opnieuw fors door. Laurens Sweeck reageerde onmiddellijk en de twee sloegen direct een kloof. Sweeck kende pech en moest zijn metgezel laten rijden. Halfkoers had Michael Vanthourenhout het gezelschap gekregen van Wout van Aert en de Nederlander Corné van Kessel. Laatstgenoemde moest er tijdens de beklimming van de Muur voorin af en nam opnieuw positie in bij een achtervolgende groep met Klaas Vantornout, Kevin Pauwels en Laurens Sweeck. Bij het ingaan van de op drie na laatste ronde was de kloof van de twee leiders geslonken tot 10 seconden.

Met nog drie ronden voor de boeg vervoegden de vier achtervolgers Wout van Aert en Michael Vanthourenhout. De wereldkampioen versnelde bij de beklimming van de Muur en opnieuw glipte Michael Vanthourenhout mee. Laurens Sweeck en Klaas Vantornout sloegen de handen in elkaar en achter hen vormden Kevin Pauwels en Van Kessel een duo. Op twee ronden van het einde kregen we opnieuw zes leiders en was weer alles te herdoen. Michael Vanthourenhout ontbond tijdens de laatste beklimming van de Muur zijn duivels. Enkel Wout van Aert was bij machte de kloof nog te overbruggen. Laatstgenoemde versnelde opnieuw in de laatste tweehonderd meter en mocht met een kleine voorsprong het zegegebaar maken.

bron: Belga