Bijna 40.000 bezoekers genieten van Sanicole Airshow in Hechtel-Eksel

In Hechtel-Eksel vond vrijdag en zondag de 39ste editie plaats van de Sanicole Airshow, de laatste privaat georganiseerde vlieghappening van ons land. Met 39.500 bezoekers spreken de organisatoren van een succes. Blikvangers waren onder meer de 4 Saab-toestellen uit Scandinavië, de Zwitserse PC7-formatie en de Amerikaanse B1-bommenwerper, die vrijdag al te zien was. Vrijdag ontving Sanicole Airshow op de “sunset-editie” zo’n 4.500 bezoekers. Die waren vooral naar Hechtel-Eksel afgezakt om de B1-bommenwerper te spotten. Het programma van zondag was naar een ruimer publiek gericht. “Traditioneel maken we er een echte familiedag van, waar gezinnen met kinderen zich ten volle kunnen uitleven”, zegt woordvoerder van de organisatie, Joeri Mombers. “We telden zondag 35.000 bezoekers, wat het totaal bijna op het te verwachten aantal van 40.000 heeft gebracht. Een succes, zonder meer.”
Op zondag waren er diverse hoogtepunten. “In de eerste plaats de 4 Saab-toestellen (Draken en Viggen), die je bijna nooit in West-Europa samen te zien krijgt”, aldus Joeri Mombers. “Er was tevens veel belangstelling voor de demo van het Belgische F16-team met piloot Tom ‘Gizmo’ De Moortel. De slotshow werd verzorgd door het Zwitserse PC7-team, dat zowat de meest elegante patrouille van Europa moet zijn.”
Er was bovendien al een knipoog naar de feesteditie ter ere van 40 jaar Sanicole Airshow, die op 8 en 10 september 2017 plaatsvindt. “We hadden een Fuga Magister in de lucht, geschilderd in de originele kleuren van de Red Devils”, aldus nog Mombers. “Dit was één van de eerste toestellen op onze airshow. Door deze jager nu te programmeren, hebben we een bruggetje gemaakt naar onze veertigste verjaardag. De eerste contacten voor de invulling van de show in 2017 zijn al gelegd, en het belooft vast en zeker een bijzonder spektakel te worden”, besluit de woordvoerder.

bron: Belga