Belgen in het buitenland - Nainggolan en Roma pakken zege na regenonderbreking en inhaalmanoeuvre

Radja Nainggolan en AS Roma hebben zondag op de derde speeldag van de Serie A een 3-2 overwinning geboekt tegen Sampdoria. Roma stond aan de rust 1-2 achter, maar kon na een regenpauze van meer dan een uur de wedstrijd nog omkeren. Boegbeeld Francesco Totti trapte de Romeinen in de blessuretijd vanop de stip naar de drie punten. AS Roma stond aan de pauze 1-2 in het krijt tegen Sampdoria, toen de wedstrijd werd stilgelegd nadat een fikse regenbui het veld onder water had gezet. Salah (8.) had de Romeinen op voorsprong gezet, maar doelpunten van Muriel (18.) en Quagliarella (41.) hadden de wedstrijd helemaal op z'n kop gezet. Tijdens de pauze barstten de hemelsluizen open boven het Stadio Olimpico en verder voetballen bleek niet mogelijk. Dat gold overigens ook voor de partij Genoa-Fiorentina, die na 28 minuten definitief werd stopgezet.

Na een regenpauze van een uur en een kwartier werd de partij voortgezet. Roma had met Dzeko en Totti twee wissels doorgevoerd en die zouden optimaal renderen. Op assist van Totti tikte Dzeko op het uur de gelijkmaker binnen. Twee minuten in de toegevoegde tijd kroonde Totti zich helemaal tot de held van de middag door een strafschop te benutten en Roma alsnog de volle buit te schenken. Bij Roma stond Radja Nainggolan 85 minuten op het veld, Thomas Vermaelen zat niet in de selectie en zou naar verluidt last hebben van een adductorenletsel. Dennis Praet bleef bij Sampdoria op de bank. Roma staat met zeven punten na drie matchen op een gedeelde tweede plaats, Sampdoria staat vijfde met een 6 op 9.

Charly Musonda Junior en Real Betis hebben op de derde speeldag van de Primera Division op de valreep een 2-3 overwinning geboekt bij Valencia. Betis leek na goals van Castro (38.) en Joaquin (54.) lang het laken naar zich toe te trekken. Bovendien speelde Valencia de laatste 40 minuten van de partij met een man minder na de rode kaart voor Enzo Perez. Maar de thuisploeg toonde veerkracht en kwam dankzij treffers van Rodrigo (75.) en Garay (78.) opnieuw langszij. In de toegevoegde tijd bezorgde Castro (90+2.) de bezoekers echter alsnog de drie punten. Charly Musonda Junior mocht bij Betis na 68 minuten invallen en pakte een gele kaart. Zakaria Bakkali zat niet in de selectie bij Valencia. Betis staat na drie speeldagen met een 4 op 9 in de middenmoot, Valencia is na een dramatische 0 op 9 gedeeld laatste.