Belgen in het buitenland - Kums wint bij debuut op Milan

Sven Kums heeft zondag bij zijn debuut voor Udinese meteen de zege gepakt op het veld van AC Milan. Een laat doelpunt van Perica volstond op San Siro voor een 0-1 zege. Gouden Schoen Sven Kums heeft zijn debuut in de Serie A niet gemist. Met Udinese won hij op de derde speeldag van de Serie A met 0-1 bij Milan. Perica velde de Milanezen twee minuten voor tijd met een lage knal. Naast Kums, de hele wedstrijd, stond bij Udinese ook Cyril Théreau (ex-Charleroi en -Anderlecht) een uur op het veld. Carlos Bacca (ex-Club Brugge) stond in de basis bij Milan. Udinese staat met 6 op 9 op een voorlopig vijfde plaats.

Samuel Bastien (Chievo) en Jordan Lukaku (Lazio) bleven op de bank in hun onderlinge confrontatie. De wedstrijd eindigde na doelpunten van Gamberini (52., 1-0) en De Vrij (55., 1-1) op een gelijkspel. Kapitein Lucas Biglia (ex-Anderlecht) stond bij Lazio een hele wedstrijd op het veld, Sergej Milinkovic-Savic (ex-Racing Genk) viel in na 66 minuten. Beide teams tellen na drie speeldagen 4 punten en staan daarmee in de middenmoot.

Guillaume Gillet heeft met Nantes op de vierde speeldag van de Ligue 1 een fikse 0-3 nederlaag geleden tegen promovendus FC Metz. De Turkse aanvaller Erdinc (18., 45+2 en 78.) was met een hattrick de uitblinker van de namiddag. Gillet stond de hele wedstrijd op het veld. Nantes heeft zijn start gemist en staat met drie punten op een voorlopige achttiende plaats, hetgeen op het einde van het seizoen een barrage met een tweedeklasser betekent.