Veroordeelde pedofiel ontdekt die in jeugdtheater meewerkte

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een twintiger die werd veroordeeld voor zedenfeiten is recent in Turnhout opgepakt. Hij was eerder bij verstek veroordeeld en bleef onder de radar, tot bij de stadsdiensten iemand de link legde met een medewerker in de Turnhoutse jeugdtheaterwereld. Ouders en jongeren werden geïnformeerd en desgewenst opgevangen. Er zijn momenteel geen vermoedens van nieuwe feiten, klinkt het bij de stad. Joachim P. werd in juni vorig jaar veroordeeld tot vijf jaar cel voor online zedenfeiten. Hij sprokkelde online naaktfoto's en filmpjes van bijna veertig tienerjongens, sommigen jonger dan 14. De man leed volgens de psychiater aan een seksuele stoornis.

Hij werd bij verstek veroordeeld en niemand wist daarna waar hij was. Eerder deze week legde iemand bij de stad de link tussen een persartikel en een al jarenlange medewerker van een Turnhoutse jeugdtheatervereniging, met jongeren tussen 12 en 20 jaar. Ook werd hij ingeschakeld voor vakantiewerk van de stad.

"De stad wist niet van zijn veroordeling af. Een werkgever wordt daarover normaal gezien ingelicht, maar hier gaat het om een vrijwilligerscontract", klinkt het. "Doordat hij ambtelijk geschrapt was en geen geldig adres had, kon hij ook niet opgespoord worden."

In de komende dagen wil het bestuur bekijken of de procedure wordt aangepast, bijvoorbeeld met een achtergrondcheck. Een attest van goed, zedelijk gedrag zou mogelijk evenmin hebben geholpen, omdat hij al van vóór zijn veroordeling meehielp.

De stad benadrukt dat er voorlopig geen weet is van eventuele nieuwe feiten. "We zijn hier wel van geschrokken. We vangen de betrokken ouders en kinderen op met de stedelijke jeugddienst en de sociale dienst van de politie."

bron: Belga