Paralympische Spelen - Tafeltennisser Van Acker naar kwartfinales, Ledoux en Loicq uitgeschakeld

door
Belga
Leestijd 2 min.

Net als eerder op de dag Laurens Devos (klasse 9) heeft Florian Van Acker (klasse 11/verstandelijke beperking) zich vrijdag tijdens het paralympisch tafeltennistoernooi in Rio de Janeiro geplaatst voor de kwartfinales. Van Acker was in groep A met 3-1 te sterk voor de Japanner Takeshi Takemori. De setstanden waren 11-6, 9-11, 14-12 en 11-9. Dankzij de zege is Van Acker poulewinnaar. Donderdag klopte Van Acker de Zuid-Koreaan Byeong-Jun Son met 3-1. "Ik zat niet zo goed in de wedstrijd, maar heb wel gewonnen. Eind goed al goed dus", zei de tafeltennisser van TCC Jong Gullegem na afloop.

Voor Mathieu Loicq is het toernooi in categorie 8 (misvorming aan handen en voeten) voorbij. Hij verloor na een spannende vijfsetter (9-11, 6-11, 11-8, 12-10, 20-18) van de Slowaak Richard Csejtey. Loicq miste vijf matchpunten. Eerder ging hij in groep B met 3-1 onderuit tegen de Chinees Shuai Zhao. "Ik ben niet ontgoocheld", zei Loicq. "Ik heb twee goede wedstrijden gespeeld." In 2004 in Athene was Loicq nog goed voor goud in het enkel- en dubbelspel, samen met Marc Ledoux.

Ook Ledoux strandt in klasse 8 in de groepsfase (poule C). Na zijn 3-1 zege tegen de Fransman Thomas Bouvais slikte Ledoux een 3-1 nederlaag tegen de Brit Aaron McKibbin. De setstanden waren 11-4, 11-5, 10-12 en 11-3. "McKibbin kent me erg goed, we trainen samen en hij wist hoe hij me kon aanvallen. Ik ben echt ontgoocheld", stelde Ledoux, die nog met Loicq zal dubbelen.

bron: Belga