Paralympische Spelen - Livia De Clercq 9e in verspringen, Basile Meunier 7e op 1500m

door
Belga
Leestijd 2 min.

Livia De Clercq is zaterdag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro op de negende plaats gestrand in het verspringen (T42). Basile Meunier finishte als zevende in 4:54.77 op de 1500 meter in de categorie T38, het goud ging naar de Tunesiër Abbes Saidi (4:13.81). De Clercq kon zich na drie sprongen niet bij de beste acht scharen. De top acht mocht nog drie extra sprongen afwerken. Het goud ging naar de Duitse Vanessa Low (4m93).

"2m94, 2m96 en 2m99, dat zijn echt geen goede sprongen. Ik blijf ver onder mijn persoonlijk record van 3m41", zei De Clercq, die in 2008 na heel wat ontstekingen haar linkerbeen liet amputeren. "Ik had te weinig kracht bij mijn aanloop, met dit resultaat." Tijdens de Olympische Spelen waren de Braziliaanse supporters erg partijdig. "Dat is nu zeker niet het geval, de fans supporteren voor iederen. Er is veel sfeer", aldus De Clercq.

Joyce Lefevre werd op de 100 meter achtste en laatste in de categorie T34. Met een chrono van 21.02 bleef ze een stuk boven haar persoonlijk record (20.23). "Ik ben een beetje ontgoocheld, ik had een scherpere tijd verwacht", aldus de rolstoelatlete uit Deurne, die moeilijk kan stappen wegens zuurstoftekort bij de geboorte. "Toch was het een hele belevenis. Ik kreeg mijn zenuwen uiteindelijk onder controle. Het probleem was dat ik wat zigzagde en dat ik twee misslagen had. Op de 100 meter is dat nefast, op de 400 meter (die Lefevre nog afwerkt in Rio, nvdr.) kan je dat meer corrigeren."

bron: Belga