Belgen in het buitenland - Leicester houdt slechte generale repetitie voor Champions League-duel met Club Brugge

Liverpool heeft zaterdag op de vierde speeldag van de Premier League een 4-1 zege geboekt op regerend kampioen Leicester City. Rode Duivel Simon Mignolet stond bij de thuisploeg de hele partij tussen de palen, Divock Origi kwam niet van de bank. Leicester neemt het woensdag op de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League op tegen Club Brugge. Liverpool begon meteen flitsend aan de partij en dat resulteerde na dertien minuten in de openingstreffer van Firmino. De Reds verdubbelden die voorsprong op het halfuur met een treffer van Mané, waarna Leicester kon reageren. Jamie Vardy (38.) gaf de bezoekers weer hoop, maar zag die hoop na de rust meteen weer ingedrukt worden door een goal van Lallana (56.). Firmino (89.) dikte de score in het slot nog een beetje aan. Liverpool klimt door zijn tweede zege van het seizoen naar een gedeelde vijfde plaats. Kampioen Leicester blijft hangen in de middenmoot op een gedeelde tiende plaats.

Newcastle, met Matz Sels en Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) de hele wedstrijd op het veld, won op de zesde speeldag van de Championship met 0-2 op het veld van Derby County. Na een vroeg openingsdoelpunt van Gouffran (20.) legde Yedlin (90+2.) in blessuretijd de wedstrijd in een definitieve plooi. Degradant Newcastle staat na drie zeges op rij op een gedeelde tweede plaats in de Championship.

Stijn Wuytens heeft met AZ op de vijfde speeldag van de Nederlandse Eredivisie een 2-0 zege geboekt tegen Willem II. Jahanbakhsh (19.) bezorgde AZ vroeg in de wedstrijd de voorsprong en zag zijn vervanger Garcia (90+2.) in de toegevoegde tijd de eindstand vastleggen. Stijn Wuytens stond bij het team van coach John van den Brom (ex-Anderlecht) 90 minuten op het veld. Bij de bezoekers gold dat voor Funso Ojo en debutant Derrick Tshimanga. Een andere debutant Jordy Croux werd tien minuten voor tijd vervangen door Bruno Andrade (ex-STVV). AZ klimt door de zege naar een gedeelde derde plaats, Willem II kampeert op de dertiende stek.

Stef Wils leed met Haladas op de achtste speeldag van de Hongaarse competitie een 3-0 nederlaag bij Videoton. Wils speelde de hele wedstrijd en zag de thuisploeg na de pauze afstand nemen dankzij doelpunten van Stopira (51.), Feczesin (72.) en Nego (90.). Haladas ziet in het klassement als derde Videoton naderen tot op één punt.