Belgen in het buitenland - Invaller Dries Mertens wint met Napoli, Depoitre viert eerste basisplaats bij Porto

Napoli heeft zaterdag met 0-3 gewonnen op bezoek bij Palermo op de derde speeldag van de Serie A. Dries Mertens begon op de bank bij de Napolitanen en mocht invallen na 69 minuten. De eindstand stond toen al op het bord. Laurent Depoitre mocht bij Porto voor het eerst in de basis starten en won met 3-0 tegen Vitoria de Guimaraes. Nadat hij geen speelminuten kreeg van bondscoach Roberto Martinez bij de laatste twee interlands van de Rode Duivels, moest Dries Mertens ook bij Napoli opnieuw plaatsnemen op de reservebank. Napoli kwam tegen Palermo pas onder stoom in de tweede helft toen Marek Hamsik voor de openingstreffer tekende in de 48e minuut. José Callejon maakte vervolgens de klus af met twee doelpunten (51., 66.) en mocht in de 69e minuut gaan rusten voor Dries Mertens.

Laurent Depoitre is bij Porto voor de eerste keer in de basis mogen starten. Tegen Vitoria de Guimaraes werd hij voorin gekoppeld aan het Portugese toptalent André Silva en bleef de volledige wedstrijd tussen de lijnen staan. Porto won eenvoudig met 3-0 na doelpunten van Ivan Marcano (38.), Oliver Torres (46.) en een eigen doelpunt van Joao Aurelio (55.). De Draken hebben negen punten na vier speeldagen en volgen op drie punten van leider Sporting Lissabon.

In Frankrijk stond Anthony Vanden Borre opnieuw in de basis bij Montpellier op bezoek bij het Guingamp van Nill De Pauw. Vanden Borre speelde de volledige wedstrijd als rechtsachter en zag hoe Morgan Sanson zijn team in de tiende minuut op voorsprong bracht. Marcus Regis Coco zorgde in de 36e minuut voor het 1-1 gelijkspel. Nill De Pauw werd na 64 minuten in de strijd gegooid bij Guingamp.

Igor De Camargo scoorde in Cyprus het derde doelpunt in de 0-4 overwinning van APOEL Nicosia op het veld van Nea Salamis. Doelman Urko Pardo keek toe vanop de reservebank. APOEL Nicosia telt na twee speeldagen het maximum van zes punten.

Bij de wedstrijd tussen Excelsior en Heracles stonden met Tom Muyters en Bram Castro twee Belgische doelmannen onder de lat. Muyters trok met Excelsior aan het langste eind met een 3-1 overwinning. Khalid Karami (1.), Ryan Koolwijk (19.) en Fredy (22.) zorgden voor de doelpunten bij Excelsior, Vincent Vermeij scoorde tegen voor Heracles (66.).

Stefano Marzo speelde bij Heerenveen een volledige wedstrijd op zijn vertrouwde rechtsachterpositie. Tegen FC Twente werd met 3-1 gewonnen. Oude bekende Reza Ghoochannejhad, ex-aanvaller van STVV en Standard, was de grote held bij de Friezen met twee doelpunten (34., 90.).