Belgen in het buitenland - Christian Benteke helpt Crystal Palace met doelpunt aan eerste seizoenszege

Christian Benteke heeft zaterdag zijn eerste doelpunt voor Crystal Palace gemaakt. Op bezoek bij Middlesbrough boekte Palace zijn eerste zege van het seizoen (1-2). Ook Steven Defour scoorde voor Burnley, maar zag zijn team in de slotseconden een zege uit handen glippen tegen Hull City (1-1). Christian Benteke heeft bij Crystal Palace zijn eerste doelpunt beet. Op bezoek bij Middlesbrough opende de spits de score na zestien minuten met een krachtige kopbal. Middlesbrough, waar Julien De Sart niet in de selectie zat, kwam nog voor de pauze, via Ayala (38.), op gelijke hoogte, maar Zaha (47.) bezorgde de bezoekers vlak na rust een eerste driepunter van het seizoen. In het slot werd Christian Benteke naar de kant gehaald voor zijn broer Jonathan, die zijn Premier League-debuut vierde.

In een duel onder promovendi (Burnley-Hull) kroonde Steven Defour zich bijna tot man van de match. Defour mocht na 72 minuten op het middenveld opdrijven om nadien, vanop zo'n 25 meter uit te halen en Hull-doelman Jakupovic te vloeren met een lage knal. Drie minuten later kreeg een moegestreden Defour een applausvervanging van het thuispubliek. De zege leek binnen voor de thuisploeg, maar Snodgrass (90+5.) hing in de absolute slotseconden met een vrijschop de bordjes alsnog in evenwicht.

Nacer Chadli beleefde in debuut in mineur bij West Bromwich Albion. Op bezoek bij Bournemouth gingen de Baggies met 1-0 onderuit na een late treffer van Wilson (79.). Chadli stond de hele partij tussen de lijnen bij de bezoekers.

Tottenham, met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de basis en zonder een geschorste Mousa Dembélé, boekte een makkelijke 0-4 zege bij Stoke City. Son Heung-Min (41.) bracht de Spurs vlak voor de pauze op voorsprong met een knappe volley. Na de pauze klaarden opnieuw Son (56.), Alli (60.) en Kane (70.) de klus helemaal. Julien Ngoy, op de vorige speeldag voor het eerst op de bank, zat bij Stoke City niet in de wedstrijdkern.

Christian Kabasele ten slotte zat niet in de selectie bij Watford, dat een verrassende 2-4 zege boekte op het veld van West Ham United. De Hammers kwamen nochtans 2-0 voor na twee treffers van Antonio (5. en 33.), maar Watford draaide de situatie nog helemaal om en boekte, dankzij doelpunten van Ighalo (41.), Deeney (45+2.), Capoue (53.) en Holebas (63.), zijn eerste zege van het seizoen.