Pendelaar van de week: Veerle De Wolf

bANNER zINTUIGEN
Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Veerle De Wolf, een 34-jarige juwelenontwerpster.

Als juweelontwerpster heb ik altijd en overal oog voor detail en observeer ik graag de accessoires waarmee voorbijgangers hun kleding opsmukken. Vaak gaan stijlvolle mensen gekleed in een heel eenvoudige outfit, die wordt afgewerkt met een opvallend detail zoals een origineel paar oorbellen of schoenen.

Ik ben opgegroeid in de nineties, en heb daar uit nostalgie een zwak voor R&B en hiphop aan overgehouden – zeker als de muziek van vrouwen komt. Als ik alleen ben, ga ik mij niet inhouden om mee te zingen en te dansen op Erykah Badu, Neneh Cherry en Mary J. Blige.*

Eén van de grote geneugten van in het stadscentrum te wonen is dat er zo veel verschillende keukens beschikbaar zijn. Mijn grote favorieten zijn Libanese restaurants met een authentieke inrichting, zoals Al Jannah of La Tour.
www.aljannah.be

Nu ik mijn haar na anderhalf jaar nog eens heb laten knippen, doe ik niets liever dan met mijn vingers door mijn kapsel gaan. Daarnaast draag ik het liefst van al mijn zijden kledingstukken omdat ze zo zacht zijn.

Toen ik een half jaar alleen in het huis van mijn grootmoeder woonde, gaf haar achtergebleven geur mij een huiselijk, veilig gevoel. Mijn moeder vond dat mijn geur na een poosje in het huis was gekropen, maar ik bleef mijn Mamy ruiken telkens als ik binnenkwam.

Ik ben heel goed in precisiewerk. Om mijn honger naar creativiteit te stillen, heb ik enkele jaren geleden een opleiding tot goudsmid gevolgd. Ondertussen heb ik mijn eigen juwelenmerk Lobogato, dat te koop is in mijn webshop en in verschillende Brusselse winkels, zoals Bel’Arte in de Vlaamsesteenweg.
www.Lobogato.com

Tekst en foto Charlotte De Cort