Jongetje wint verkleedpartijtje met bijzonder ongepaste outfit

Een school in de Australische outback heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de winnaar van ‘beste outfit’ tijdens een verkleedfeestje voor de leerlingen. De leerling die aan de haal ging met de prijs, was vermomd als Adolf Hitler.

Het verkleedpartijtje was georganiseerd ter ere van de week van het boek op het St Philip’s College in Alice Springs. Een van de leerlingen had aan een leerkracht toestemming gevraagd om als de dictator te komen. Die toestemming kreeg hij. Sterker nog, hij streek ook de prijs voor beste kostuum op.

De school heeft intussen zijn excuses aangeboden aan iedereen die aanstoot heeft genomen aan het kostuum. Een groepje Joodse uitwisselingsstudenten werd nog even apart genomen zodat de directeur zich bij hen persoonlijk kon verontschuldigen. “We hebben even samengezeten en ons verontschuldigd. Ze waren fantastisch en hebben onze verontschuldigingen aanvaard”, aldus directeur Roger Herbert bij ABC.

In een statement op zijn Facebookpagina heeft de school laten weten dat dit “een onschuldige fout was van een geliefde, eerbare en gerespecteerde lerares was”. “Ze is er absoluut kapot van. Ik maak me eerlijk gezegd zorgen om haar welzijn”, liet de directeur optekenen.

St Philip's College AnnouncementThis was an innocent mistake by a teacher who is a respected, honourable and lovely…

Posted by St Philip's College on Thursday, 8 September 2016

Foto AFP / France Presse Voir