Strategie VDAB voor 55-plussers mag aangepast worden, zegt Muyters

Strategie VDAB voor 55-plussers mag aangepast worden

Voor Vlaams minister van Werk Philippe Muyters mag de strategie van de VDAB tegenover 55-plussers zo snel mogelijk worden aangepast. Het zijn echter de sociale partners die moeten beslissen. In De Morgen is vandaag te lezen dat 55-plussers geen automatische vacaturemeldingen per mail of sms ontvangen van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB). Dat is het gevolg van een overeenkomst tussen de sociale partners uit 2008. De werkgevers- en werknemersorganisaties wilden toen eerder inzetten op kwalitatieve begeleiding naar een passende job, op maat van de werkzoekende.

Voor Muyters mag dat veranderen, de automatische matching en de aanpak op maat kunnen naast elkaar bestaan, is te horen op het kabinet van de minister van Werk. “In de cijfers is te zien dat het goed gaat met de aanpak van werkloosheid onder de 55, dus het systeem werkt.”

Het is echter aan de sociale partners om de beslissing te nemen. “Wij zetten de doelstelling: meer 55-plussers aan het werk, maar het is aan hen om operationele afspraken te maken.”

Karel van Eetvelt van Unizo gaat alvast akkoord. “Voor Unizo mogen VDAB-vacatures onmiddellijk naar 55-plusssers gestuurd worden”, zegt hij.

bron: Belga