Race Witte Huis – FBI neemt risico op buitenlandse inmenging bij verkiezingen “zeer ernstig”

Race Witte Huis - FBI neemt risico op buitenlandse inmenging bij verkiezingen
Race Witte Huis - FBI neemt risico op buitenlandse inmenging bij verkiezingen "zeer ernstig"

De federale politie (FBI) neemt het risico op buitenlandse inmenging bij het Amerikaanse verkiezingsproces “zeer ernstig”, zo zei directeur James Coney donderdag op een persconferentie over de Amerikaanse inlichtingendiensten.
Comey benadrukte dat de FBI “de idee dat een ander land aan het proberen is het Amerikaanse verkiezingsproces te beïnvloeden zeer serieus neemt, ongeacht of de bedoeling is het te verstoren, te beïnvloeden of tweedracht of twijfel te zaaien”.
“Ik ga niet vertellen wat we doen, maar we werken heel hard om te proberen te begrijpen of er zulk fenomeen is, welke proporties het aanneemt en wat de intenties en motieven van de daders zijn”, aldus Comey.
Hoewel de Amerikaanse regering Rusland niet bij naam noemde, wordt het land ervan verdacht achter de hacking te zitten van de servers van de Democratische partij en de publicatie van e-mails van Hillary Clinton enkele weken geleden.
De FBI-directeur achtte het risico op cyberaanvallen op de dag van de verkiezingen echter klein, omdat het Amerikaanse systeem voor het tellen van de stemmen enigszins verouderd en niet overal hetzelfde is.

Bron: Belga