Van de catwalk naar jouw kast: rebelse trends voor dummies

Fake fur, glanzend lakleer en uitbundige barokprints: de komende herfst- en wintermode is niet voor doetjes. Toch staat opvallend niet altijd gelijk aan extravagant. Wij laten je zien hoe je deze catwalktrends zonder kleerscheuren – of vreemde blikken – in je dagdagelijkse garderobe integreert.

1-bont-sjaal-asos-4667-euro1. Maak het niet te bont
Eén blik op de foto’s van de afgelopen defilés is genoeg om te beseffen dat je dit seizoen écht niet meer kan ontsnappen aan een fake vachtje in je kast. Wie graag opvalt, kan dit jaar schaamteloos uitpakken met een jas van nepbont. Om het Cruella De Vil- effect te vermijden, houd je de rest van je outfit best zo sober mogelijk. Wie deze trend liever iets subtieler meepikt, kan kiezen voor een handtas met een pluizige afwerking of een nepbonten sjaal als accessoire.

2-lakleer-rok-primark-16-euro2. Trek niet te hard van leer
You hate it or you love it, maar ook lakleer is dit jaar toe aan z’n comeback. Met korte lakleren rokjes, hoge lakleren knielaarzen of strakke topjes scoor je op kantoor wellicht veel mannelijke blikken, maar geen loonsverhoging. Hoe pak je deze trend dan wel aan? Met oog voor detail! Lakleren schoenen geven elke outfit net dat tikkeltje extra, of het nu gaat om een platte veterschoen of een stijlvolle pump. Verder zijn ook lakleren handtassen of kleine lakleren kledingaccenten een goed idee.

3-glitter-jurk-topshop-117-euro3. Let it shine
Wie enkele weken geleden naar We Can Dance geweest is, kon het met eigen ogen vaststellen: niet alleen lakleer, maar ook tal van andere glanzende stoffen doen hun intrede. Echte fans gaan all the way en kiezen bijvoorbeeld voor een metallic broek, die eenvoudig te stylen is met platte, witte sneakers en een wit T-shirt. Wie graag iets minder opvalt, kan gaan voor een topje in een glanzend stofje of een minimalistische sierradenset.

4-androgyn-gap4. Omarm je androgyne kant
Dankzij opmars van de boyfriend-jeans, de kostuumbroek en het loszittende mannenhemd worden de verschillen tussen mannen- en vrouwenkleding steeds kleiner. Dit seizoen vallen die verschillen volledig weg en heb je dus geen enkel excuus meer nodig om ongegeneerd rond te snuffelen in de kleerkast van je mannelijke wederhelft. Qua styling adviseren we hier vooral om je look niet té nonchalant te maken en steeds te opteren voor een vrouwelijke toets door een witte bloes, opvallende accessoires of een pump.

5-ski-schoenen-ugg-25. Pronk met je skispullen
Goed nieuws voor de fervente fans van wintersport: de komende maanden draag je je skikledij gewoon op straat. De jaren 80 skibroek, de controversiële uggs en de gevreesde Michelin-jas doken de afgelopen maanden meermaals op op de catwalk en op sociale media van ingewijden. Hoe draag je dit, zonder eruit te zien alsof je net van de piste komt? De skibroek geef je de nodige street creds door ze te combineren met lage puntlaarzen, terwijl je de uggs de nodige sexappeal geeft met een legging en een langere wollen jas. Een Michelin-jas is al een statementstuk op zich, dus die style je net zoals de bontjas bij voorkeur eenvoudig.