Voormalig Milaan-Sanremo-winnaar Matt Goss hangt fiets aan de wilgen

Voormalig Milaan-Sanremo-winnaar Matt Goss hangt fiets aan de wilgen

Matt Goss stopt aan het einde van dit seizoen met wielrennen. Dat maakte de 29-jarige Australiër donderdag op de website van zijn ploeg ONE Pro Cycling bekend. Zijn grootste succes behaalde Goss in 2011, toen hij als eerste Australische renner Milaan-Sanremo won. “Als ik terugblik op mijn carrière ben ik erg tevreden en fier op wat ik bereikt heb”, aldus de sprinter. “Ik kreeg de gelegenheid om enkele fantastische wedstrijden te winnen en geweldige mensen te leren kennen. Mijn land vertegenwoordigen op het WK, de Commonwealth Games en de Olympische Spelen was een eer.”
“Ik heb lang nagedacht over mijn wielerpensioen maar heb nu mijn keuze gemaakt”, vervolgt Goss. “Ik voelde tijdens het fietsen niet meer dezelfde drive als voordien en de wielersport is te hard en competitief om te beoefenen zonder gebetenheid. Ik ben nog relatief jong en kijk uit naar het volgende hoofdstuk in mijn leven.”
Goss won, naast zijn triomf in Milaan-Sanremo, in zijn carrière Parijs-Brussel en eindigde op het podium in Kuurne-Brussels-Kuurne (3e in 2008) en Gent-Wevelgem (3e in 2009). Ook behaalde de Australiër etappeoverwinningen in de Giro d’Italia, de GP Plouay, Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico en The Tour Down Under.

.

bron: Belga