Tripel Karmeliet en Kwak in handen van AB InBev

door
Belga
Leestijd 1 min.

Brouwerij Bosteels uit Buggenhout wordt overgenomen door de Leuvense bierreus AB InBev. Dat hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt. Met de overname mikt AB InBev op de groeiende markt van speciaalbieren. Bosteels, opgericht in 1791, brouwt Tripel Karmeliet, Kwak en DeuS. De brouwer is al zeven generaties lang in handen van de familie Bosteels. De private investeerder Waterland stapte twee jaar geleden in het kapitaal en hield een minderheidsbelang aan.

AB InBev neemt de Oost-Vlaamse brouwerij nu volledig over. Brouwerij Bosteels zal deel uitmaken van het 'crafts & specialty' netwerk van AB InBev, waar de grootste brouwerij ter wereld zijn speciaalbieren in onder brengt.

Antoine Bosteels, aan het hoofd van de brouwerij, noemt de overname het beste van twee werelden. "We blijven inzetten op onze eigenheid en kwaliteit, en anderzijds krijgen we een sterke partner met een Belgische verankering, die extra mogelijkheden biedt naar distributie en marketing".

Met een productie in 2015 van 145.000 hectoliter behoort brouwerij Bosteels tot de top tien van Belgische brouwerijen. In drie jaar tijd zag de brouwer de productie stijgen van 100.000 naar 145.000 hectoliter, als gevolg van het stijgend succes van speciaalbieren.

bron: Belga