De Lijn opteert voor combinatie trambus en tram rond Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

De raad van bestuur van De Lijn heeft kennisgenomen van de resultaten van de trambusstudies die het studiebureau Technum-Tractebel uitvoerde voor de Ringverbinding Heizel-Vilvoorde-Brussels Airport en de verbinding Willebroek-Brussel. Voor het eerste traject gaat de voorkeur naar trambussen, voor het tweede naar een tramverbinding. Daarnaast is er een positief advies voor het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan van een sneltram langs de A12. Voor de Ringverbinding kunnen trambussen een opstap betekenen voor het tramproject. Voor de verbinding Willebroek-Brussel is niet de inzet van trambussen, maar een gefaseerde realisatie van een tramverbinding de beste optie. Dat zijn de belangrijkste conclusies van de studies. Die zijn gebaseerd op een analyse van de maatschappelijke kosten en baten voor elk van de verbindingen.

Voor de inzet van trambussen op de verbinding Willebroek-Brussel zijn de kosten vijf keer hoger dan de maatschappelijke baten. Voor een gefaseerde realisatie van een tramverbinding liggen de maatschappelijke baten meer dan vijftig procent hoger dan de kosten. Deze verhouding is vooral te verklaren door de aanwezigheid van volledige traminfrastructuur op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Op de ringverbinding Heizel-Vilvoorde-Brussel Airport biedt een trambus twee keer meer maatschappelijke baten dan kosten. De trambussen kunnen op deze verbinding een opstap zijn voor het tramproject. Het positief advies van de Strategische Adviesraad voor Ruimtelijke Ordening over het voorontwerp van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan maakt de aanleg mogelijk van een sneltram op het tracé langs de A12 tussen Willebroek en Brussel.

bron: Belga