Clinton uit kritiek op Trump wegens uitspraken over generaals

Clinton uit kritiek op Trump wegens uitspraken over generaals
Clinton uit kritiek op Trump wegens uitspraken over generaals

De Amerikaanse presidentskandidaat voor de Democraten, Hillary Clinton, heeft donderdag (alweer) uitgehaald naar haar Republikeinse uitdager Donald Trump. Tijdens een persconferentie in de stad White Plains, in New York, uitte ze onder meer kritiek op diens uitspraken over Amerikaanse generaals en herhaalde ze nogmaals dat hij ongekwalificeerd is voor het presidentschap. Dat had eerder ook president Obama gezegd. Trump liet woensdagavond optekenen dat hij enkele hooggeplaatste militairen in het Amerikaanse leger zou vervangen. “De generaals onder Barack Obama en Hillary Clinton waren niet succesvol”, luidde het. Eerder had hij al verklaard dat hij meer afwist van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) dan de generaals die ertegen moeten optreden.

Diezelfde avond loofde de Republikein ook opnieuw de Russische president Vladimir Poetin. Clinton gaf donderdag aan dat ze het “beangstigend” vindt dat haar rivaal Poetin boven Obama “verkiest”. “Het is niet alleen antipatriottistisch, maar ook beledigend voor de inwoners van ons land en onze commander-in-chief”, zei ze.”Wat zou Ronald Reagan zeggen over een Republikeinse presidentskandidaat die Amerikaanse generaals aanvalt en Russische president met lof overlaadt?”, vroeg ze zich voorts nog af.

De persconferentie van Clinton op donderdag was overigens de eerste die ze heeft gegeven sinds december. De voorbije weken kreeg ze van journalisten daarover heel wat kritiek te verwerken. Die verweten haar dat ze hen opzettelijk vermeed.

Bron: Belga