Burgemeester Hasselt – “Wil niet dat stad in onbestuurbaarheid terechtkomt”

In een korte mededeling reageert Nadja Vananroye op haar aanstelling als nieuwe burgemeester van Hasselt. “Ik wil niet dat Hasselt in een onbestuurbaarheid terechtkomt. Daarom heb ik de vraag van de partij om het roer in handen te nemen, aanvaard.” De CD&V wijst in een persbericht eerst op de bestuurservaring van de nieuwe burgemeester van Hasselt. Vananroye is op dit moment OCMW-voorzitter en schepen van Welzijn, Gezin en Senioren en voorzitter van het Jessa ziekenhuis. Ze heeft o.a. in de aanpak van de herstructurering van het ziekenhuis getoond dat zij ook moeilijke dossiers kan aanpakken.
“Ook de gedragenheid binnen de partij is zeer groot”, aldus de mededeling. “Zowel de drie andere CD&V-schepenen als de gemeenteraadsleden staan loyaal achter haar en zeggen toe haar mee te ondersteunen in het beleid.”
De nieuwe burgemeester schuift meteen enkele prioriteiten naar voor. “Wij hebben de voorbije jaren altijd gehamerd op een open, duidelijk en correct bestuur. Met die aanpak hebben wij veel gerealiseerd, maar nog een aantal projecten staan in de steigers of zijn in volle uitvoering. Daarom wil ik, met de hele ploeg, deze open bestuursstijl opnieuw versterken: vertrouwen geven aan de mensen, ook aan de stadsmedewerkers. Ik wil luisteren en overleggen en nadien duidelijk communiceren over het hoe en waarom van de beslissingen”, aldus Nadja Vananroye.
Donderdag zal er geen verdere communicatie meer volgen. Vrijdag in de voormiddag wordt een persconferentie voorzien.

bron: Belga