Nederlandse bejaarden zorgen voor geslaagde Rollatorloop

In het Olympisch Stadion van Amsterdam heeft de zesde editie van de Nationale Rollatorloop plaatsgevonden. Bejaarden moesten met behulp hun rollator rondjes afgeleggen op de atletiekpiste, waarbij ze konden keizen tussen de 400, 1000 of 1500 meter.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Het Olympisch Stadion is het voormalige stadion van Ajax en vormde tevens het decor voor de Olympische Spelen van 1928. De 88-jarige Anneke Roos-Bosse stak het olympisch vuur aan en Ronnie Tober, een 71-jarige zanger van het lichtere genre, zorgde voor de muzikale noot. De lokale tv-zender AT5 zat op de eerste rij en sprak van een geslaagde editie.

De Rollatorloop is een initiatief van Buurtzorg Amsterdam, die op deze manier de oudjes aan het sporten wil krijgen. Naast dit evenement heeft ze ook verschillende wandelclubs voor bejaarden opgericht, zoals Wandelclub de Weg Kwijt en Wandelclub Op Rolletjes.

Ook wij zijn vandaag aanwezig bij de rollatorloop in @AmsterdamNL #sportstimulering #rollatorloop #amsterdam pic.twitter.com/alghDxy3Z8

— SCIANDRI (@SCIANDRI_sport) September 7, 2016

Op 7 sept start de #Rollatorloop in het Olympisch Stadion. Meedoen is gratis en aanmelden kan via de link! https://t.co/oRl3ZsHLZc

— Gemeente Amsterdam (@AmsterdamNL) August 26, 2016

Foto Facebook / Gemeente Amsterdam