Djokovic op vakantie in New York

Voor Novak Djokovic (ATP 1) heeft de US Open dit jaar wat weg van een vakantie in New York. De Serviër staat voor de tiende keer in zijn carrière bij de laatste vier, al hoefde hij er deze keer amper voor te tennissen.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

Een slordige zes uur. Langer stond Djokovic (foto) voorlopig nog niet op de baan op Flushing Meadows, waar hij vandaag dus fris als een hoentje aan zijn halve finale tegen de Fransman Gael Monfils (ATP 12) kan beginnen. Zes uur voor vijf wedstrijden bij de mannen op een grandslamtornooi: noem het gerust du jamais vu. Niet dat ‘Nole' zijn tegenstanders helemaal verpletterd heeft, hij lijkt ze voodoo-gewijs de ziekenboeg in te dirigeren.

droomscenario

In de kwartfinales tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP 11) was het weer van dat. Net als in de tweede en derde ronde hoefde Djokovic de match niet uit te spelen, maar gooide zijn tegenstander noodgedwongen de handdoek. Tsonga kreeg tijdens de tweede set last van de linkerknie en besloot na een vruchteloze medische time-out om er de brui aan te geven. Op dat ogenblik stond het al 2-0 voor Djokovic, die zelf niet rouwig is om de rode loper die hij krijgt uitgerold in New York. In de aanloop naar de US Open sukkelde de nummer één van de wereld immers met de pols. Zwaar belast werd het gewricht tot dusver niet. «Dit is een droomscenario», vindt Djokovic. «Ik heb veel dagen vrij gehad, waarin mijn lichaam de tijd kreeg om te herstellen. Nu voel ik me bijna weer topfit.»

Wozniacki leeft nog

Bij de vrouwen heeft Caroline Wozniacki zich ondertussen ook bij de laatste vier geschaard. De voormalige nummer één van de wereld, ondertussen afgezakt naar de 74ste plaats op de WTA-ranking, maakte brandhout van de licht geblesseerde Letse Anastasija Sevastovan (6-0, 6-2). In de halve finales kruist ze de degens met de Duitse Angelique Kerber (WTA 2), die nog altijd in de running is om Serena Williams van de eerste plaats op de wereldranking te stoten.