Verdachte die in Gent neergeschoten werd door agenten nog altijd niet verhoord

door
Belga
Leestijd 1 min.

De man die midden augustus door de politie neergeschoten werd in de Vlaanderenstraat in Gent is nog altijd niet verhoord en niet aangehouden. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De man raakte levensgevaarlijk gewond en ligt nog altijd in het ziekenhuis. Het schietincident vond op 15 augustus rond 18 uur plaats in de Vlaanderenstraat in het centrum van Gent. De politie kreeg een oproep dat er zich een gewapende man op de openbare weg bevond. De agenten sommeerden de man om het wapen te laten vallen. Toen de man daar niet op inging, werd hij neergeschoten. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet langer in levensgevaar, maar verblijft nog altijd in het ziekenhuis. Het gaat om een 26-jarige man van Griekse afkomst.

Op amateurbeelden van het incident is te zien hoe de politie gedurende minuten vroeg aan de man om het vuurwapen op de grond te leggen. De man gaf geen gevolg aan de bevelen, waarna drie gewapende agenten hem benaderden, beschermd met een schild. De verdachte werd een eerste keer geraakt en viel op de grond. De man leek op de grond naar zijn wapen te willen grijpen en werd dan nogmaals neergeschoten.

Er loopt een gerechtelijk onderzoek zowel naar de verdachte als naar het optreden van de politiediensten. De familie van de man heeft intussen een klacht ingediend tegen de interventieploeg van de lokale politie.

bron: Belga