Sofie Goos zesde bij comeback in Zwintriatlon

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sofie Goos is als zesde geëindigd in de Zwintriatlon, een kwarttriatlon aan de Belgische kust. De 36-jarige Goos keerde terug in competitie, nadat ze vier maanden geleden neergestoken werd tijdens een training. "Ik heb genoten, het ging redelijk goed", toonde Goos zich tevreden voor de microfoon van Sporza. De overwinning in de Zwintriatlon ging naar Katrien Verstuyft, zij kwam over de meet na 1 uur en 59 minuten. Na een zware revalidatie van ruim vier maanden stond Goos eindelijk weer aan de start van een triatlon. "Ik sta hier eigenlijk met een dubbel gevoel, omdat deze wedstrijd niet in mijn oorspronkelijke planning stond", vertelde Goos voor de wedstrijd aan Sporza. "Normaal gezien zou ik in deze periode deelgenomen hebben aan de Iron Man in Zweden. Maar door de omstandigheden ben ik toch blij dat ik hier ben", verwees Goos naar het steekincident van vier maanden geleden, waarbij haar rechternier zwaar geraakt werd.

Sofie Goos finishte na 1 kilometer zwemmen, 45 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen op een zesde plaats, op ruime afstand van winnares Katrien Verstuyft. "Ik heb ervan genoten. Normaal gezien zou ik hier niet tevreden mogen zijn met een zesde plaats, maar nu ben ik daar zeker blij mee. Op het einde was het vat wel leeg, dus ik moet zeker nog veel werk verrichten om op mijn oude niveau te komen."

Goos is vooral blij dat ze zich opnieuw een atlete mag noemen. "Nu kan ik opnieuw vooruitkijken. Eigenlijk was mijn ongeval een geluk bij een ongeluk, het had veel erger kunnen zijn. Hij had meerdere keren kunnen steken en ook nog andere organen kunnen raken. Ik heb dus toch nog een beetje 'geluk' gehad, als je dat zo kan noemen, in deze situatie. Ik ben blij dat ik terug ben."

bron: Belga