Karolina Pliskova voorbij Ana Konjuh naar halve finales van US Open

Karolina Pliskova voorbij Ana Konjuh naar halve finales van US Open

Karolina Pliskova (WTA-11) heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van het US Open in New York. De 24-jarige Tsjechische had weinig moeite met de Kroatische revelatie Ana Konjuh (WTA-92) en won met twee keer 6-2, na amper 57 minuten spelen. De 18-jarige Ana Konjuh schakelde in de achtste finales verrassend het Poolse vierde reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-4) uit, maar kon tegen Pliskova geen vervolg breien aan haar knappe parkoers in Flushing Meadows. Pliskova begon verschroeiend aan de wedstrijd en stond in geen tijd met 4-0 aan de leiding. Konjuh kwam niet verder dan twee spelletjes en de set ging met 6-2 naar Pliskova.

In de tweede set hield Konjuh gelijke tred tot 2-2, maar Pliskova won vervolgens vier spelletjes op rij en maakte de wedstrijd af met een ace. De Tsjechische haalde nog nooit eerder de halve finales van een grandslamtoernooi. Voor deze US Open kwam ze zelfs nog nooit verder dan de derde ronde.

Pliskova neemt het in de halve finales op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Serena Williams (WTA-1) en de Roemeense Simona Halep (WTA-5).

bron: Belga