Mannen die veel fruit en groenten eten liggen goed in de markt

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Groenten en fruit zitten boordevol vitaminen en vezels, maar toch is de zin in chocolade veel groter dan de zin in een appel of peer. Maar misschien helpt deze reden wel om meer gezonde tussendoortjes te eten: fruit en groenten maken je aantrekkelijker.

Wetenschappers van de Macquarie University verzamelden het zweet van een aantal mannelijke Aussies. Tegelijkertijd moesten zij een enquête invullen over hun eetgewoonten. Daarna moesten de vrouwelijke deelnemers snuffelen aan de zweetmonsters en die beoordelen op verschillende affectieve, kwalitatieve en psychologische dimensies.

Wat blijkt? Mannen die veel fruit en groenten eten, zouden een ietwat zoeter zweet produceren. Hierdoor scoorden deze mannen het beste qua aantrekkelijkheid. Ook mannen met een licht dieet van vlees, eieren en tofu zouden lekker ruiken.

Voor mannen die smullen van koolhydraten hebben we minder goed nieuws: hun zweetgeur zou licht afstotelijk zijn. Af en toe een spaghetti inruilen voor een salade is dus geen slecht idee.

Foto Pexels