iPhone 7 ontketent revolutie in je oortjes

Experten konden dit jaar in een glazen bol kijken voor de voorstelling van iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Zoals voorspeld zijn de toestellen waterdicht, maar is de gewone koptelefooningang verdwenen. 

Heel wat gadgetfans zaten gisteren op het puntje van hun stoel voor de keynote van Apple. Maar echt spannend was die niet. Door de hardnekkige stroom aan geruchten waren de belangrijkste aanpassingen van het huidige model al bekend geraakt. Extra gênant: nog voor het evenement goed en wel begonnen was, liet het bedrijf per ongeluk via Twitter zien hoe de nieuwe iPhone 7 eruit ziet.

Apple Watch Series 2

Om de spanning toch op te bouwen, werd eerst de nieuwe Apple Watch Series 2 uit de doeken gedaan. Het nieuwe, slimme horloge is sneller, waterdicht, heeft een ingebouwde gps en gaat zo volledig de sportieve toer op. Vanaf 16 september is het te koop en je zal er zo’n slordige 369 dollar (328 euro) voor moeten betalen.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Na een dik halfuur is het dan eindelijk tijd voor de twee nieuwste vlaggenschepen, de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Zoals verwacht zijn de toestellen flinterdun, waterdicht en wordt de homeknop drukgevoelig. Ook zouden de nieuwe iPhones een langere batterijduur hebben en sneller werken. Qua kleuren kan je dan weer kiezen tussen zilver, goud, rose goud, glimmend zwart (Jet Black) en matzwart (Black).

Vooral de camera’s zijn om over naar huis te schrijven. De iPhone 7 Plus is zelfs uitgerust met twee verschillende lenzen, zodat je scherpere foto’s kan nemen en beter kan inzoomen. «Het is de beste camera die we ooit gemaakt hebben voor een iPhone. En voor heel wat klanten zal het de beste camera zijn die ze ooit in handen hebben gehad», klinkt het veelbelovend.

Apple Holds Press Event To Introduce New iPhone

Tot spijt van wie het benijdt is de klassieke 3,5mm koptelefoonaansluiting ribbedebie verdwenen. Je zal voortaan muziek moeten luisteren met Lightning-oordopjes of een draadloze Bluetooth-headset. En voor wie het wat meer mag zijn, biedt de techreus Airpods aan, draadloze oordopjes die met een stokje uit je oor hangen.

Het laatste snufje van Apple zal 159 dollar (141 euro) kosten en ligt vanaf eind oktober in de winkel. In de Verenigde Staten beginnen de prijzen voor de iPhones vanaf 649 dollar (577 euro). In Europa kiest Apple jammer genoeg voor nieuwe en hogere prijzen. Voor de goedkoopste iPhone 7 moet je zo’n 769 euro neerleggen. Wie zich de iPhone 7 Plus wil aanschaffen, moet nog dieper in de buidel tasten en minstens 909 euro betalen. De toestellen zijn verkrijgbaar vanaf 16 september.

Revolutie?

Heel wat aanpassingen en nieuwigheden dus, maar de vraag blijft of deze revolutionair genoeg zijn om klanten naar de winkels te lokken. Het techbedrijf kan namelijk wel een impuls gebruiken. Het afgelopen kwartaal werden er ‘slechts’ 40 miljoen iPhones verkocht, het laagste aantal in twee jaar. Zo blijft de hoop dus bestaan dat Tim Cook binnenkort toch eens met een geheel nieuw ontwerp op de proppen komt. Misschien is volgend jaar, als de iPhone zijn tiende verjaardag viert, de tijd wel rijp.

Foto’s AFP