Alleenstaande moeder gebruikt plaksnor zodat zoon zich niet uitgesloten voelt

Als een school een vader-zoondag organiseert, kan dat best confronterend zijn voor kinderen die zonder vader opgroeien. De Amerikaanse alleenstaande moeder Yevette Vasquez kwam met een lieve oplossing op de proppen: ze verkleedde zich als man met een plaksnor en een pet.

Vasquez had geen flauw benul dat er een speciaal evenement werd georganiseerd, tot ze zag dat er ontzettend veel auto’s geparkeerd stonden aan de school. Uiteindelijk gaf haar zoontje Elijah toe dat die dag ‘Donuts with Dad’ werd georganiseerd, een speciaal schoolontbijt voor vaders en hun kinderen.

Omdat de moeder niet wilde dat Elijah de ochtend alleen zou doorbrengen, reed ze vliegensvlug naar huis om verkleedkledij op te halen. Met een petje en plaksnor gingen ze terug naar school. “Ik weet dat het moeilijk is voor hem om andere kinderen met hun vader te zien”, schrijft de vrouw op Facebook. “Ik doe alles om hem te laten glimlachen.”

Na het ontbijt, deelde Vasquez een foto van hun tweetjes op Facebook. Die is goed bezig het wereldwijde web te veroveren en verzamelde al meer dan 15.000 likes op Facebook.

Foto Facebook / Yevette Vasquez