Treinverkeer door Kennedyspoortunnel negen weekends onderbroken

Treinverkeer door Kennedyspoortunnel negen weekends onderbroken

Door veiligheidswerken zal er vanaf dit weekend negen weekends lang geen spoorverkeer mogelijk zijn in de Kennedyspoortunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat meldt Infrabel. Voor een aantal treinverbindingen heeft dat gevolgen. Infrabel vernieuwt de veiligheidsinfrastructuur in de 1,6 kilometer lange Kennedyspoortunnel. Zo worden onder meer brandwerende platen, nieuwe noodverlichting, blusleidingen en kabels geplaatst. Het gaat om werken in een breder programma waarvoor Infrabel 30 miljoen euro in de tunnel investeert in de periode 2013-2020.

De werkzaamheden vinden plaats tijdens negen opeenvolgende weekends, namelijk van 10-11 september tot en met 12-13 november. Uitzondering is het weekend van 5-6 november, wanneer niet wordt gewerkt. Infrabel maakt van de gelegenheid gebruik om ook werken uit te voeren aan sporen en wissels op de lijn Antwerpen-Gent.

Omdat het treinverkeer tijdens de werken volledig onderbroken is tussen Antwerpen-Zuid en Zwijndrecht, worden treinen lokaal omgeleid, vanuit Antwerpen-Zuid langs Boom, Puurs, Temse richting Sint-Niklaas en omgekeerd. “Reizigers moeten hierbij rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 25 minuten”, zegt Infrabel.

De verbinding Oostende – Antwerpen rijdt op die manier om. De verbinding Kortrijk – Antwerpen is beperkt tot Zwijndrecht en neemt de stilstanden over van de stoptrein Lokeren – Roosendaal. De stoptrein is afgeschaft tussen Lokeren en Antwerpen-Zuid, maar rijdt tussen Antwerpen-Zuid en Roosendaal volgens de normale seizoensdienstregeling.

bron: Belga