Tiener uit Willebroek ontsnapt aan ontvoering

In Willebroek is maandag een 14-jarig meisje ontvoerd toen ze op weg was van school naar huis. Ze kreeg een zak over het hoofd en werd in een minibus getrokken. Het slachtoffer kon evenwel uit het voertuig springen en ontkomen. De politie van Mechelen-Willebroek en de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen zoeken naar getuigen, meldt het parket in een persbericht. Het meisje was maandag rond 16.40 uur van de bus gestapt aan het August Van Landeghemplein in Willebroek. Ze wandelde naar huis langs de Kapellenboslaan, waar ze een donkere minibus opmerkte. Even verderop kreeg ze een zak over het hoofd en werd ze in de minibus getrokken.
Het busje was vervolgens vertrokken, maar aan de Boomsesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Hoeikensstraat is de tiener uit het voertuig kunnen springen. Vandaar wandelde ze te voet naar huis, waar haar ouders de politie verwittigden.

Het onderzoek loopt volop. Politie en parket zijn op zoek naar getuigen: mensen die iets van de feiten gezien hebben of een donkere minibus opgemerkt hebben in de Kapellenboslaan. Ook op de plaats waar het slachtoffer uit het voertuig kon springen aan de Boomsesteenweg zouden er op dat ogenblik nog andere voertuigen aanwezig zijn geweest.
Alle informatie die nuttig kan zijn voor het onderzoek is welkom bij de politie van Mechelen-Willebroek op het telefoonnummer 015/464.464.

bron: Belga